Bli Visual Merchandiser/Butiksledare på distans!

Välkommen till vår Visual Merchandiser/Butiksledarutbildning, inriktning butik

Kursen genomförs som distansutbildning vilket innebär att du varvar eget arbete – inläsning av kurslitteratur, arbete med inlämningsuppgifter samt egen reflektion – med fem träffar i Leksand. Vid träffarna får du arbeta praktiskt, inspireras av kunniga föreläsare, utbyta erfarenheter med de andra i gruppen och inte minst ett kontaktnät i branschen!

Målgrupp
Den här utbildningen vänder sig till dig som

 • jobbar i butik och vill ta nästa steg i din utveckling
 • vill byta bana och känner att du vill satsa på handelsområdet
 • är kreativ och kanske redan jobbar med butikskommunikation, men vill utveckla ditt säljfokus
 • är butiksägare och vill hitta ny inspiration för att utveckla din verksamhet.

Kursen mål
Kursens mål att att ge dig en gedigen grund både i rollen som visual merchandiser och som butiksledare. Vår erfarenhet är att den kombinationen efterfrågas mer och mer på marknaden. Det bekräftas av flera av våra tidigare studerande och deras arbetsgivare.

Utbildningen innehåller följande delkurser:

 • Kvalificerad försäljning
  Köpprocessen, kund och behovsanalyser samt hela försäljningsprocessen.
 • Ledarskap och kommunikation
  Under kursen får du möjlighet att utveckla dina ledaregenskaper och hur du kan leda och motivera personal. Coachning och konflikthantering ingår också.
 • Butiksekonomi och lönsamhet
  Du lär dig förstå den dagliga driften och hur butikskommunikation kan påverka lönsamheten. Du lär dig förstå nyckeltalens betydelse för lönsamheten i butiken och hur omvärlden påverkar. Du lär dig analysera säsonger och kampanjer ur ett lönsamhetsperspektiv.
 • Butikslayout och belysning
  Du får i teori och praktik lära dig hur en butik byggs upp. Genomgång av den fasta inredningen, belysningsteknik och ljussättning av olika typer av exponeringar i våra väl anpassade lokaler. Här kan du se bilder från våra utbildningssalar…
 • Mekanisk försäljning och skyltfönster
  Du får praktisk träning i att bygga upp attraktiva, säljande exponeringar och skyltfönster. Lära dig grunderna för all slags exponering i varierande miljöer. Hur kampanjer kan optimera lönsamheten och vad som är bra exponering.
 • 3 D program
  Du får kunskap i hur man ritar och visualiserar i 3D, hur du bygger upp olika ytor och exponeringar i en butik.
 • Arbetsrätt
  Vi går igenom de villkor och regelverk som styr arbetsmarknaden.
 • Praktik
  Du får möjlighet att tillämpa dina kunskaper i rätt miljö. Du bygger kontakter med arbetslivet för framtiden och utvecklar ett nätverk.

Utbildningen kostnadsfri och berättigar till studiestöd genom CSN. Du betalar för resor, boende, mat och material. Läs mer om priser för boende och mat här.

Kursstart: 20 augusti

Deltagarantal: Max 15 deltagare garanterar att alla lär känna varandra och ger möjlighet att ta upp frågeställningar som känns viktiga i gruppen!

Studietakt: 50%

Träffar:
20 augusti via vår digitala studieplattform
27-30 augusti
24-27 september
22-24 oktober
19-22 november
17-20 december

Ansökan:
Antagning sker löpande fram till kursstart. Du ansöker genom att fylla i och skicka in ansökningsformuläret som du hittar via den här länken!

Entreprenörskolan är en del av:


Kursstart
20 Augusti 2019
Mer information
Lasse Theander
Tel 076-145 88 55
E-post: lasse.theander@entreprenorskolan.com

”Kursen överträffade mina förväntningar!”
/Emma

”Kursen gav mig möjligheter att utvecklas i yrkesrollen och skapa nya nätverk. Jag satsar på att fortbilda mig för ett flexibelt yrkesliv!”
/Johan

”Jag tycker att utbildningen var otroligt rolig och levde mer än väl upp till mina förväntningar. Alla tillfällen då vi fick arbeta praktiskt och göra exponeringar, skyltfönster och väggar var mycket lärorika. Det jag lärde mig mest av var den återkommande feedbacken från kunniga föreläsare.”
/Annica

”Riktigt nöjd med utbildningen, önskar att jag gått den för 15 år sedan”
/Christina

”Ni har varit fantastiska allihop och kursen har verkligen gett mig framtidsutsikter. Är så glad att jag tog chansen att gå denna utbildning.”
/Therese

 

Att utveckla butikskommunikationen har blivit ett konkurrensmedel, vilket ställer högre och högre krav på rollen som VM.
Efterfrågan på välutbildade Visual Merchandisers kommer att vara fortsatt stor den närmaste femårsperioden.